Stingător PSI cu dioxid de carbon tip G5Stingător PSI cu dioxid de carbon tip G5
 • Nou
356,00 lei
Stingător PSI cu dioxid de carbon tip G2Stingător PSI cu dioxid de carbon tip G2
 • Nou
209,00 lei
Cutie gaze demontabilăCutie gaze demontabilă
 • Nou
121,00 lei
Panouri sandwich roșu secționatPanouri sandwich
 • Nou
386,00 lei
Panouri metalice izolante pentru construcții grena dreaptaPanouri metalice izolante pentru construcții
 • Nou
458,00 lei
Articole noi

Termeni și condiții de folosire a site-ului www.mar-ina.ro

1. Aspecte generale și detalii companie (mar-ina.ro)

1.1. Informațiile prezentate pe domeniul mar-ina.ro sunt proprietatea S.C. MAR-INA PRODPREST SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Mun. Galați, Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023, număr de ordine în Registrul Comerțului J17/383/1994, cod unic de înregistrare fiscală RO 5202760.

1.2. Prezentul document stabilește termenele și condițiile de utilizare a acestui site web și condițiile de achiziționare a produselor și serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web (denumit în continuare "Termenele și Condițiile") sau în cadrul unei comenzi efectuate telefonic. Politică de retur, Politică de confidențialitate MAR-INA PRODPREST, precum și orice alte documente la care se face referire în cuprinsul acestui document, fac parte integrantă din aceste Termene și Condiții și sunt puse, de asemenea, la dispoziția dumneavoastră în cadrul paginii web.

1.3. Accesarea și utilizarea website-ului, în scop informativ sau comercial, presupune acceptarea Termenilor și Condițiilor Generale redate.

1.4. Prin acceptarea Termenelor și a Condițiilor, Clientul / Cumpărătorul /Utilizatorul declară că a citit și a luat la cunoștința și prevederile Politicii de retur, Politicii de confidențialitate și ale altor documente referite în cuprinsul acestor Termene și Condiții generale și că este, de asemenea, de acord cu Politica de retur, Politica de confidențialitate MAR-INA PRODPREST, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document. Dacă NU sunteți de acord cu Termenele și Condițiile sau cu oricare dintre prevederile Politicii de retur și / sau ale Politicii de confidențialitate MAR-INA PRODPREST și / sau ale oricărui alt document referit mai jos, va rugăm să NU utilizați acest site web.

1.5. Utilizatorii/Vizitatorii site-ului trebuie să citească cu atenție Termenele și Condițiile înainte de a utiliza acest site web și de a efectua orice comandă prin intermediul acestuia sau prin contactare telefonică.

1.6. MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a modifică și actualiza prezențele termene și condiții, fără o informare prealabilă a utilizatorului. Actualizarea și modificarea termenelor și condițiilor poate avea loc în vederea respectării eventualelor noi dispoziții legale, ca urmare a schimbării practicii comerciale a Vânzătorului, etc.. Raporturile juridice, respectiv operațiunile comerciale, sunt guvernate de termenii și condițiile valabile la momentul realizării acestora.

1.7. În cazul în care utilizatorii au întrebări cu privire la Termene și Condiții aceștia pot contacta un operator MAR-INA PRODPREST la numărul de telefon 0236-319417, de luni până vineri, cu excepția zilelor libere legale, între orele 08:00 – 16:00, sau la adresa de email vanzari@mar-ina.ro

1.8. Date de contact:

 • S.C. MAR-INA PRODPREST SRL (denumirea comercială „MAR-INA PRODPREST”)
 • Sediul social: Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023
 • Punct de lucru: Str. Avram Iancu, nr. 46, Isaccea, Jud. Tulcea, 825200, România
 • Telefon: 0236-319417 (linie telefonică cu tarif normal)
 • Serviciul clienți pentru comenzi online: vanzari@mar-ina.ro
 • Nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J17/383/1994
 • Cod de Înregistrare Fiscală (CIF): RO 5202760

1.9. Datele bancare pentru posibilitatea efectuării plăților prin Ordin de plata / Transfer bancar:

 • S.C. MAR-INA PRODPREST SRL
 • CUI: RO 5202760
 • Registrul Comerțului: J17/383/1994
 • Banca: ING BANK ROMANIA
 • IBAN RO37INB0010000047558911 - LEI

2. Termeni și definiții

2.1. Termenele și Condițiile se vor aplică tuturor vânzărilor de bunuri/produse, precum și serviciilor comercializate de către MAR-INA PRODPREST, prin intermediul site-ului său, precum și în cadrul comenzilor efectuate telefonic. În cuprinsul Termenelor și Condițiilor, termenii de mai jos vor avea următoarea semnificație:

2.2. MAR-INA PRODPREST – este denumirea comercială a S.C. MAR-INA PRODPREST SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Mun. Galați, Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023, număr de ordine în Registrul Comerțului J17/383/1994, cod unic de înregistrare fiscală RO 5202760.

2.3. Document – prezențele Termene și Condiții.

2.4. Vânzător – societatea comercială S.C. MAR-INA PRODPREST SRL (MAR-INA PRODPREST).

2.5. Practici comerciale – practicile comerciantului în relația cu consumatorii, respectiv orice acțiune, omisiune, comportament, demers sau prezentare comercială, inclusiv publicitate și comercializare, efectuate de un comerciant, în strânsă legătură cu promovarea, vânzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor.

2.6. Cumpărător – persoană fizică majoră, persoană juridică sau orice entitate recunoscută de lege care efectuează o Comandă în Site sau telefonic. Cumpărătorii pot fi doar persoanele fizice / juridice ce au capacitate deplină de exercițiu.

2.7. Client – persoană fizică majoră, persoană juridică care are sau obține acces la conținut (astfel cum este acesta definit la pct. 2.11. din prezenta) prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către MAR-INA PRODPREST (telefonic, electronic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent între MAR-INA PRODPREST și acesta. Client poate fi doar persoană fizică / juridică ce are capacitate deplină de exercițiu.

2.8. Utilizator – orice persoană fizică / juridică înregistrată pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a unui Contului sau plasare a unei comenzi, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.

2.9. Vizitator – orice persoană fizică care vizitează www. indiferent dacă plasează sau nu o comandă online.

2.10. Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, care acționează în scopuri din afară activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale.

2.11. Conținut:

 • Toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.
 • Toate informațiile cuprinse în emailurile trimise de către Vânzător Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului prin mijloace electronice sau orice alt mod de comunicare disponibil, fie direct, fie prin reprezentant.
 • Date referitoare la Vânzător, detalii de contact sau de identificare juridică.

2.12. Site / Website – domeniul și subdomeniile acestuia.

2.13. Secțiune - o secțiune de pe site-ul web (cum ar fi https://mar-ina.ro/ro/3-produse-stingerea-incendiilor)

2.14. Cont – secțiune a magazinului virtual, care presupune existența unei adrese de email valide și a unei parole care aparțin Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului care îi permite acestuia plasarea Comenzii online și care conține detalii referitoare la datele Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului (de ex. adrese de livrare, date facturare salvate, etc.), istoricul comenzilor, informații despre Newsletter și evaluări acordate Produselor.

2.15. Coșul meu – secțiune din site / cont ce permite Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze.

2.16. Favorite – secțiune din site/cont care permite Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului să își creeze o listă a Bunurilor / Serviciilor pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții.

2.17. Comandă – modalitate de comunicare electronică între Client și MAR-INA PRODPREST, prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului sau telefonic, intenția de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

2.18. Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site.

2.19. Avans – Procent între 5-100% din valoarea comenzii, perceput în cazul comenzilor speciale, a importurilor de produse care nu sunt permanent în stoc, sau a altor comenzi atipice.

2.20. Bunuri și servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului că urmare a unei comenzi.

2.21. Contract – contractul încheiat în formă electronică între MAR-INA PRODPREST și Client / Cumpărător prin intermediul magazinului virtual mar-ina.ro, având ca obiect produsele / serviciile selectate prin funcția „Comandă online” sau comandate telefonic printr-un agent de vânzări MAR-INA PRODPREST. Acest contract are natură juridică a contractului la distanță încheiat între vânzător și cumpărător și nu necesită prezența fizică a nici uneia dintre părți.

2.22. Newsletter – Mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv prin poștă electronică (email, SMS, WhatsApp) cu privire la bunurile și serviciile șic/ sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

2.23. Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și / sau Serviciu de către Vânzător Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

2.25. Preț de ofertă / Preț promoțional / Prețul redus – prețul de referință, respectiv cel mai scăzut preț practicat de către Vânzător cel puțin în perioada ultimelor 30 de zile înainte de dată aplicării reducerii de preț asupra Bunului. În condițiile legii, Prețul de ofertă / promoțional / redus poate fi menținut și în condițiile unei reduceri succesive, treptate.

2.26. Preț de Vânzare – contravaloarea Bunului, pretinsă și solicitată de către Vânzător, evidențiată corespunzător Cumpărătorului / Clientului / Utilizatorului. Vânzătorul poate afișa distinct, într-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferenței dintre Prețul de Vânzare și PRP și / sau diferența valorică ori procentuală dintre Prețul de Vânzare și Prețul de ofertă / promoțional / redus.

2.27. Taxa de timbru verde – valoarea exprimată în lei, plătită de către Vânzător către societatea autorizată cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare / reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.

2.28. Costuri DEEE – valoarea, exprimată în lei, aferentă costurilor de colectare, tratare și eliminare în condiții de protecție a mediului a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, conform prevederilor legislative în vigoare (Ordonanță de Urgență nr. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice („OUG 5/2015”).

2.29. Factură proformă – documentul primit de Client / Cumpărător pe email sau transmis manual de către un operator al magazinului pentru comenzile de produse care nu se regăsesc în oferta online. Factura proformă nu este un document fiscal și nu ține loc de factură fiscală care se livrează fie împreună cu coletul, fie prin email după expedierea comenzii.

2.30. Factură – este un document contabil emis de furnizor către Client / Cumpărător. Pentru Comenzile Online, Factură se trimite electronic de către MAR-INA PRODPREST la adresa de email menționată de Cumpărător în Contul sau această se transmite împreună cu coletul. Pentru livrările efectuate în magazin, factură se poate emite și transmite fizic.

2.31. Cost de livrare – costul aferent transportului, calculat în funcție de dimensiunile și greutatea produselor comandate. Informații referitoare la costul de livrare regăsiți atât în procesul de lansare a comenzii cât și în Coșul de cumpărături sau în momentul finalizării comenzii.

2.32. Notele de transport (AWB-uri sau avize de expediție) – documente care însoțesc coletele livrate prin curier rapid sau curier propriu. Aceste înscrisuri nu reprezintă documente fiscale și nu țin loc de factură fiscală.

2.33. Garanția legală de conformitate - protecția juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligația legală a Vânzătorului față de consumator că, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea prețului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanție sau în publicitatea aferentă.

2.34. Garanția comercială – orice angajament asumat de Vânzător / Producător față de consumator, prevăzut în certificatul de garanție sau în publicitatea disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a prețului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde specificațiilor sau oricărei alte cerințe care excede garanția legală. Garanția comercială nu afectează garanția legală pentru lipsa de conformitate sau alte garanții legale, de care beneficiază toate produsele comercializate, așa cum sunt stabilite de legea română în vigoare.

2.35. Certificatul de garanție – documentul ce însoțește bunurile ce beneficiază de o garanție comercială, unde este cazul, în care sunt cuprinse mențiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului, elementele de identificare a produsului, termenul de garanție, modalitățile de asigurare a garanției - întreținere, reparare, înlocuire și termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea și adresa Producătorului / Vânzătorului și ale unității specializate de service.

2.36. Recenzie / Review – evaluare a Produselor redactată de către Client / Cumpărător / Utilizator pe baza experienței personale.

2.37. Rating – o clasificare a gradului de mulțumire față de un produs bazată pe evaluarea dată de Cumpărător / Client / Utilizator, din care reiese aprecierea personală a acestuia din urmă privind calitatea, aspectul sau performanța produsului. Rating-ul este exprimat sub formă de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Ratingul este afișat deasupra review-ului scris de Cumpărător / Client / Utilizator asupra unui Bun sau Serviciu.

2.38. Specificații – caracteristicile, detaliile și / sau descrierile privind Bunurile și Serviciile așa cum sunt prezentate pe site (de exemplu materialele, greutatea, dimensiunile etc.).

Modul de calcul al zilelor

2.39. Toate termenele (exprimate în zile) menționate în prezențele termene și condiții se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice.

2.40. Dacă un termen exprimat în zile se calculează din momentul în care intervine un eveniment sau se realizează un act (de exemplu ziua în care are loc livrarea, ziua în care are loc confirmarea comenzii etc.), ziua în cursul căreia a avut loc acest eveniment sau se realizează acest act nu se ia în seama la calculul termenului.

2.41. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, Vânzătorul va prelungi termenul până la următoarea zi lucrătoare.

3. Dreptul aplicabil, locul de executare, instanța competență

3.1. La achiziția unor produse sau servicii de la Vânzătorul MAR-INA PRODPREST prin intermediul funcției „TRIMITE COMANDĂ” și bifarea acordului privind acceptarea prezentelor termene și condiții a magazinului online de la adresa „mar-ina.ro”, se aplică prezentele termene și condiții, cu excepția cazurilor în care au fost stipulate în mod expres alte condiții.

3.2. Raporturile juridice născute între MAR-INA PRODPREST și Utilizatori / Clienți / Cumpărători sunt guvernate de legislația română.

3.3. Contractul este redactat în limba română.

3.4. Indicație conform regulamentului de soluționare a litigiilor din tranzacții online:

 • Conform legislației în vigoare, MAR-INA PRODPREST are obligația de a indică persoanelor consumatori existența platformei europene de soluționare online a litigiilor, care poate fi folosită pentru soluționarea litigiilor, fără implicarea unei instanțe. Pentru realizarea acestei platforme este responsabilă Comisia Europeană.
 • Platforma europeană de soluționare online a litigiilor poate fi găsită aici: .

3.5. MAR-INA PRODPREST pune la dispoziția clienților următoarele modalități de contact și reclamație, inclusiv un sistem de conciliere internă pentru orice probleme legate de mar-ina.ro: telefonic la numărul 0236-319417 sau pe e-mail la adresa vanzari@mar-ina.ro. Ulterior primirii reclamației, Vânzătorul va analiză situația și va prezența Clientului / Cumpărătorului un răspuns sau potențiale modalități de soluționare a problemei survenite.

3.6. Eventualele litigii apărute între MAR-INA PRODPREST și Clienți / Cumpărători se vor soluționa pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din municipiul Galați.

3.7. Dacă Clientul este profesionist în sensul Codului Civil, persoană juridică de drept public sau orice entitate de drept public sau privat cu sau fără scop lucrativ (denumit în continuare „profesionist”), se stabilește sediul MAR-INA PRODPREST ca loc de executare a prestației și a eventualelor pretenții de executare.

4. Informații despre serviciul MAR-INA PRODPREST online, produsele comercializate și disponibilitatea acestora

4.1. MAR-INA PRODPREST depune toate eforturile că informațiile disponibile pe Site, inclusiv descrierea Produselor și a Serviciilor, precum și prețurile listate, să fie corecte și complete. Cu toate acestea, din motive de natură obiectivă sau care țin de erorile umane, procesul de actualizare a informațiilor relevante din cadrul Site-ului poate cunoaște întârzieri. În asemenea situații, MAR-INA PRODPREST va încerca să înlăture toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care se constată faptul că astfel de erori influențează Comandă / Contractul încheiat, Vânzătorul va notifica Clientul / Cumpărătorul în cel mai scurt timp, pentru reconfirmarea Comenzii / Contractului sau anularea acestuia.

4.2. MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a anula Comenzile care privesc Produse și / sau Servicii apărute în afară sferei de control MAR-INA PRODPREST în cadrul interfeței online sau care, din cauza unor erori tehnice, prezintă prețuri evident eronate / derizorii (prețuri care pot fi, în mod rezonabil, apreciate că eronate / derizorii de către consumatorul mediu), cu consecință restituirii întregii sume plătite de Cumpărător în considerarea comenzilor anulate, dacă este cazul, în termen de 7 (șapte) zile.

4.3. Clientul / Cumpărătorul trebuie să aibă în vedere faptul că achiziționarea produselor la distanță oferă o experiență diferită față de cea realizată într-un magazin. În special, Clientul / Cumpărătorul / Utilizatorul trebuie să ia act de următoarele:

 • Setările monitorului / ecranului dispozitivului utilizat pentru accesarea site-ului diferă de la dispozitiv la dispozitiv, astfel că este posibil că nuanțele / culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Site, să fie diferite în realitate;
 • Fotografiile și imaginile de pe Site au rol ilustrativ / orientativ. Pentru o descriere exactă a Produsului și a detaliilor incluse, trebuie citită cu atenție descrierea corespunzătoare a Produsului;
 • Este posibil că imaginile ilustrate în cadrul Site-ului să prezinte accesorii sau componente care nu fac parte integrantă din Produsul dorit și comandat și drept urmare nu se vor regăsii în pachetul livrat că urmare a înregistrării Comenzii online; Pentru o descriere exactă a Produsului și a detaliilor incluse, trebuie citită cu atenție descrierea corespunzătoare a Produsului;
 • Dimensiunile și formă Produselor pot fi diferite în realitate față de modul în care apar în imaginile disponibile pe Site, însă MAR-INA PRODPREST furnizează informații complete privind dimensiunile Produselor în descrierile prezentate pentru fiecare Produs în parte. Este responsabilitatea Clientului / Cumpărătorului să verifice dacă dimensiunile indicate a fiecărui Produs sunt corespunzătoare scopului pentru care acesta a fost achiziționat;

4.4. În cazul unei perioade limitate de valabilitate a unui anumit Preț, acest aspect va fi precizat pe pagină produsului respectiv.

4.5. MAR-INA PRODPREST ia toate măsurile pentru a se asigura că informațiile referitoare la disponibilitatea produselor în stoc sunt corecte, însă din motive ce țin de dinamica stocurilor și momentul înregistrării plăților, există cazuri în care produsul să nu mai fie disponibil în stoc pentru a putea fi livrat. În astfel de situații, MAR-INA PRODPREST va informa Clientul în cel mai scurt timp, pentru anularea Comenzii / Contractului, stabilirea unui nou termen de livrare sau, după caz, opțiunea de a cumpără un alt Produs de o calitate și la Preț echivalent cu cele solicitate.

4.6. MAR-INA PRODPREST poate publica pe site informații despre bunuri și / sau servicii și / sau promoții practicate de către acesta sau de oricare alt terț cu care vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

4.7. Orice link-uri către alte site-uri web sau materiale ale unor terțe părți, dacă este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv în scop informativ, iar MAR-INA PRODPREST nu își asumă în niciun fel responsabilitate pentru conținutul acestor site-uri și materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.

4.8. MAR-INA PRODPREST are dreptul, în orice moment, să modifice, să suspende sau să înceteze comercializarea online a Produselor și / sau Serviciilor, parțial sau în totalitate, temporar sau permanent, cu sau fără notificare prealabilă. Vânzătorul nu va fi responsabil pentru nicio modificare, suspendare sau întrerupere a comercializării online a Produselor și / sau Serviciilor, fără ca prin această prevedere să se aducă atingere drepturilor imperative pe care legea le recunoaște consumatorilor. De asemenea, Comenzile înregistrate și cu privire la care s-a încheiat în mod valabil un contract cu MAR-INA PRODPREST conform acestor Termene și Condiții, anterior operațiunilor de modificare, suspendare sau încetare dispuse, vor fi în mod corespunzător executate de MAR-INA PRODPREST, cu excepția cazurilor în care operațiunile de modificare, suspendare sau încetare derivă din cauze exoneratoare de răspundere în materie contractuală, cum ar fi, dar fără a se limita la, forță majoră.

4.9. Pentru motive justificate MAR-INA PRODPREST, își rezervă dreptul de a restricționa accesul Clientului / Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și / sau la unele din modalitățile de plată acceptate, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Clientului / Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Vânzătorul. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul / Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al MAR-INA PRODPREST, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor mai sus menționate.

4.10. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele de email menționate la secțiunea „” din site și detaliate la punctul 1.7. din prezențele termene și condiții.

4.11. În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a cere Clienților / Cumpărătorilor / Utilizatorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vederea protejării informației din cadrul Site-ului.

4.12. În cazul plăților online Vânzătorul nu este / nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client / Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la: comisioane de plata cu cardul sau comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care sunt percepute de banca emitentă a cardului. Responsabilitatea pentru astfel de acțiuni sunt numai Clientul / Cumpărătorul.

4.13. După achiziționarea unui Bun sau Serviciu, Clientului / Cumpărătorului i se poate cere prin email înscrierea unui review (recenzie) legat de bunul/serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisă către adresa de email înscrisă de Client / Cumpărător în Cont sau la adresa de email folosită de acesta la momentul realizării comenzii, după caz. În acest fel, Clientul / Cumpărătorul poate contribui la informarea altor posibili Clienți / Cumpărători de pe site. Vânzătorul nu este responsabil de informațiile cuprinse în review-uri/recenzii.

4.14. Produsele care nu se află în stoc permanent, precum și cele care sunt prezente doar în cataloagele offline ale vânzătorului, pot fi aduse pe comandă specială. Pentru acestea se va achita un avans, reprezentant între 5-100% din valoarea bunului achiziționat.

4.15. Disponibilitatea Bunurilor va fi afișată pe Site după cum urmează:

 • „în stoc”– bunul există în stoc;
 • „la comandă”– Bunul nu este disponibil în stoc și, pentru moment, Vânzătorul nu are informații despre disponibilitatea acestuia în stocul furnizorului. În cazul înregistrării unei Comenzi pentru un Bun care are în dreptul lui „la comandă”, unul dintre operatorii de vânzări va verifică disponibilitatea produsului în stocul furnizorului și va contacta Clientul / Cumpărătorul ui pentru a îi comunica disponibilitatea Bunului;
 • „stoc epuizat”– Bunul nu mai este disponibil în stoc.

5. Comanda online

5.1. Efectuarea unei Comenzi online, se poate realiza în două moduri:

 • ulterior înregistrării în Site, prin crearea unui cont pe site-ul mar-ina.ro și adăugarea Bunurilor și / sau Serviciilor dorite în ”Coș”, urmând a finaliza Comandă efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres;
 • fără a fi înregistrat pe site, respectiv fără a fi creat un cont în site, prin adăugarea de Bunurilor și / sau Serviciilor dorite în ”Coș” urmând a finaliza Comandă efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres.

5.2. În ambele situații, comandă poate fi transmisă doar dacă sunt completate câmpurile obligatorii (adresa de email, datele privind de livrarea și facturarea), bifarea modalității de plată dorită de cumpărător și bifarea căsuței din stânga declarației „Prin finalizarea comenzii accept Termenii și condițiile acestui site”. Documentul privind Termenii și condițiile este format ca link, astfel încât cumpărătorul să poată accesa întregul conținut al acestuia prin simplă apăsare / simplul click pe acesta.

5.3. În vederea efectuării unei comenzi online este necesară comunicarea unei adrese de email valide și a unui număr de telefon pentru corespondență și comunicarea cu Cumpărătorul / Clientul.

5.4. Prin înregistrarea unei comenzi în site, Cumpărătorul / Clientul este de acord cu formă de comunicare (telefonic/email) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

5.5. În cazul în care Clientul își creează un cont pe site-ul mar-ina.ro („Cont”), Clientul își alege la înregistrare o parolă, cu ajutorul căreia se poate loga pe viitor. Clientului îi revine obligația de a ține secretă parolă și de a nu o transmite mai departe. În cazul în care Clientul / Cumpărătorul are motiv să creadă că parolă să este cunoscută de alte persoane, este obligat să o schimbe imediat. Este responsabilitatea Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului să se asigure că informațiile privind contul creat pe Site rămân confidențiale în orice moment și că nu vor fi transmise către terți.

5.6. Înregistrarea este permisă exclusiv persoanelor juridice și persoanelor fizice majore, ambele având capacitatea deplină de exercițiu.

5.7. După crearea unui Cont de Client, este posibilă utilizarea funcțiilor aferente acestuia, în limita cadrului pus la dispoziție de MAR-INA PRODPREST. Nu există însă un drept asupra acestui serviciu suplimentar, iar disponibilitatea nu este garantată. În momentul în care Clientul solicită ștergerea datelor sale de Client și / sau a Contului sau de Client, utilizarea contului nu mai este posibilă.

5.8. Introducerea Produselor și / sau Serviciilor pe Secțiunea „Favorite” în cadrul Site-ului sau în Coșul de cumpărături nu reprezintă o rezervare de Produs și / sau Serviciu și nu creează nicio obligație pentru MAR-INA PRODPREST față de Client / Cumpărător.

5.9. Ulterior desemnării Produselor și / sau Serviciilor ce se doresc a fi comandate online, Clientul / Cumpărătorul va completa / confirma datele solicitate în cadrul interfeței online, va vizualiza sumarul Comenzii online inițiate și va accesa etapa finală în efectuarea Comenzii online prin selectarea modalității de plată, bifarea căsuței din stânga mențiunii „Prin finalizarea comenzii accept termenii și condițiile acestui site” și prin selectarea butonului „TRIMITE COMANDA”.

5.10. Comenzile nefinalizate prin apăsarea butonului „TRIMITE COMANDA” și bifarea acordului cu privire la prevederile Termenelor și Condițiilor nu echivalează cu plasarea Comenzii online și nu creează nicio obligație pentru MAR-INA PRODPREST de a proceda la rezervarea și / sau pregătirea și / sau livrarea și / sau executarea Produselor, respectiv a Serviciilor aflate în sumarul de Comandă.

5.11. După apăsarea butonului „TRIMITE COMANDA”, Clientul / Cumpărătorul primește din partea MAR-INA PRODPREST pe e-mail o confirmare automată a primirii comenzii. Acceptarea Comenzii se face prin transmiterea unei notificări de confirmare și expediere a comenzii prin email.

5.12. Comenzile se procesează timpul programului de lucru a MAR-INA PRODPREST, respectiv de luni până vineri între orele 08:00-16:00, cu excepția zilele de sărbătoare legală.

5.13. Primirea comenzii și confirmarea comenzii reprezintă două etape diferite, respectiv:

 • primirea comenzii este comunicarea realizată de Cumpărător cu privire la intenția să de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site. Acesta etapă este realizată ulterior plasării unei comenzi pe site.
 • confirmarea comenzii este acceptarea de către Vânzător a comenzii transmise de cumpărător, marcată de momentul primirii de către cumpărător, prin mijloace de comunicare la distanță (telefonic, sms, WhatsApp, etc.), a unei notificări privind confirmarea comenzii sau de momentul primirii de către cumpărător a unei notificări privind expedierea produsului, după caz.

5.14. Încheierea Contractului are loc la momentul în care MAR-INA PRODPREST acceptă oferta / comanda numai dacă și imediat ce MAR-INA PRODPREST confirmă expedierea produsului printr-o notificare de expediere, confirmare comunicată cumpărătorului prin poșta electronică, telefonic sau prin SMS. Prin excepție, încheierea Contractului are loc atunci când și dacă MAR-INA PRODPREST solicită Clientului / Cumpărătorului plata, după ce acesta din urmă a apăsat butonul „Trimite Comanda”, prin furnizarea acestuia un link către un prestator de servicii de plată online corespunzător pentru efectuarea plății.

5.15. Prin finalizarea Comenzii, Clientul / Cumpărătorul consimte că toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la dată plasării Comenzi.

5.16. Prin finalizarea Comenzii, Clientul / Cumpărătorul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară comunicarea cu Clientul / Cumpărătorul.

5.17. O comandă poate fi anulată până în momentul primirii unui email de confirmare / expediere a comenzii din partea MAR-INA PRODPREST referitoare la procesarea comenzii. În vederea anulării unei comenzi Clientul / Cumpărătorul trebuie să contacteze un operator MAR-INA PRODPREST în cel mai scurt timp telefonic la numărul 0236-319417 sau pe e-mail la adresa vanzari@mar-ina.ro.

5.18. Orice erori survenite la comandă efectuată de client pot fi corectate în termen de maximum 24 de ore de la lansarea comenzii sau până la procesarea acesteia. În acest sens, Clientul / Cumpărătorul poate să anuleze comandă folosind contul de client, respectiv funcția „anulează comanda”, sau poate să contacteze un operator MAR-INA PRODPREST în cel mai scurt timp telefonic la numărul 0236-319417 sau pe e-mail la adresa vanzari@mar-ina.ro. Ulterior primirii de către Client / Cumpărător a emailul prin care se confirmă expedierea comenzii, respectiv ulterior încheierii contractului, remedierea erorilor se poate realiza exclusiv cu acordul MAR-INA PRODPREST.

5.19. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifică cantitatea Bunurilor și / sau serviciilor din Comandă sau termenul de livrare. În cazul modificării cantității de Bunuri și / sau Servicii din Comandă sau a termenului de livrare, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la acest aspect la adresa de e-mail sau la numărul de telefon furnizat la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată, dacă este cazul.

5.20. În cazul în care un Bun și / sau Serviciu comandat de către Client / Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul / Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Clientului / Cumpărătorului contravaloarea Bunului și / sau Serviciului și a costului de livrare, după caz, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la dată la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la dată la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

5.21. Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urmă unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără că vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

 • Neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;
 • Invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de MAR-INA PRODPREST, în cazul plății online;
 • Datele furnizate de către Client / Cumpărător pe site sunt incomplete și / sau incorecte;
 • Produsul comandat nu există în stoc fizic și nu poate fi adus spre livrare în timp util.

5.22. Pentru Comenzile ce urmează a fi ridicate de la sediul Vânzătorului, rezervarea produselor este valabilă pentru 48 de ore de la confirmarea comenzii și a disponibilității de către un reprezentant al vânzătorului prin intermediul notificării de expediere a comenzii prin poștă electronică / SMS / telefonic.

Comanda telefonică

5.23. În situația în care plasarea unei comenzi online nu este posibilă din cauza unor probleme tehnice, Cumpărătorul are posibilitatea de a comandă telefonic Produse și Servicii, apelând 0236-319417 sau pe e-mail la adresa de email vanzari@mar-ina.ro de luni până vineri, între orele 08:00 - 16:00, cu excepția zilelor de sărbătoare legală.

5.24. Etapele efectuării unei Comenzi telefonice:

 • Operatorul MAR-INA PRODPREST va prelua comanda Cumpărătorului de Servicii și / sau Produse prin intermediul telefonului; În cazul în care Vânzătorul este cel care apelează telefonic consumatorul în vederea încheierii unui contract la distanță, Vânzătorul își face cunoscută identitatea la începutul conversației cu consumatorul și, dacă este cazul, face cunoscută identitatea persoanei în numele căreia a efectuat apelul telefonic și specifică scopul comercial al apelului.
 • În vederea preluării Comenzii, operatorul MAR-INA PRODPREST va solicita Cumpărătorului date privind nume, prenume, număr de telefon și adresa de e-mail precum și informațiile privind Produsele și / sau Serviciile dorite a fi achiziționate prin telefon.
 • După efectuarea Comenzii telefonice, Cumpărătorul va primi un e-mail (la adresa de e-mail indicată de acesta) cu detaliile Produselor / Serviciilor comandate, costul total al Comenzii telefonice, inclusiv costurile de livrare, un număr de identificare a Comenzii telefonice, precum și o copie a prezentelor termene și condiții.
 • Cumpărătorul va confirma MAR-INA PRODPREST prin intermediul email-ului următoarele:
 • Că a citit, a înțeles și a acceptat prezențele termene și condiții;
 • Comandă telefonică înregistrată este în conformitate cu discuția telefonică;
 • Acordul privind achitarea costului total al Comenzii telefonice.
 • În situația în care cumpărătorul a optat pentru plata cu cardul, MAR-INA PRODPREST va transmite acestuia pe e-mail un link de plata aferent Comenzii telefonice agreate, cu mențiunea obligativității respectării termenului de plata indicat la pct. vii mai jos;
 • Plata Comenzilor telefonice pentru care s-a optat plata cu cardul se va efectua prin accesarea link-ului de plata transmis pe e-mail, în LEI cu cardul online;
 • Cumpărătorul va accesa și va efectua plata în termen de maxim 24 de ore de la expedierea link-ului de plata mai sus menționat, în caz contrar Comandă telefonică va fi anulată. În cazul în care Clientul / Cumpărătorul are nevoie de mai mult timp pentru a studia termenele și condițiile, acesta poate solicită Vânzătorului să îi comunice link-ul de plata ulterior finalizării lecturării acestora.
 • MAR-INA PRODPREST va procesa Comanda telefonică după confirmarea plății și va transmite Cumpărătorului un email de confirmare/expediere a Comenzii telefonice prin care se vor relua informațiile privind sumarul Comenzii, costul total al Comenzii și un calendar estimativ de livrare.
 • Comenzilor telefonice le sunt aplicabile prezențele termene și condiții.

5.25. Contractul se consideră valabil încheiat la momentul confirmării de către MAR-INA PRODPREST, prin transmiterea e-mailului conform punctului 5.24 pct. viii de mai sus.

5.26. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe site vor stă la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Producător pentru bunurile achiziționate.

5.27. Informațiile prezentate pe site, precum prețuri, stocuri, sunt considerate Oferte. Prin plasarea unei comenzi, Cumpărătorul acceptă oferta, însă încheierea contractului la distanță se va face cum este indicat la punctul 5.14 din prezențele Termene și Condiții .

5.28. La cererea expresă a clientului (unde este cazul) se emit certificate de conformitate, calitate și trasabilitate, în funcție de specificațiile producătorului/ importatorului.

6. Facturare – plata

6.1. Prețurile afișate în cadrul site-ului mar-ina.ro sunt exprimate în lei (RON) și reprezintă prețuri totale, prin urmare conțin deja taxa pe valoare adăugată (TVA), precum și costurile de colectare, tratare și eliminare DEEE, acolo unde este cazul.

6.2. Prețul produsului afișat pe pagină acestuia nu conține costul livrării, acest cost al livrării este afișat separat pe aceeași pagină sub textul “Cost transport” sau prin adăugarea produsului în coș. Costul de livrare este, de asemenea, indicat la sumarul comenzii (afișat prin apăsarea iconitei ”Coș”) și la finalizarea comenzii.

6.3. Prețul, modalitatea de plata și termenul de plata, după caz, sunt specificate în confirmarea de primire a comenzii, în confirmarea efectivă a comenzii / în confirmarea expedierii comenzii, comunicate prin email-ul cumpărătorului, fie telefonic de către un reprezentat al Vânzătorului.

6.4. Modalitățile de plata sunt următoarele:

 • plata ramburs* cu numerar, efectuată atunci când se livrează comandă; *Anumite tipuri de produse pot necesita plata în avans pentru a putea fi livrate pe curier specializat care nu are opțiunea de încasare ramburs. În aceste cazuri, în procesul de prelucrare comandă, un operator va transmite toate informațiile necesare pentru efectuarea plății prin telefon, email sau alt mijloc de comunicare. Conform noilor reglementări, persoanele fizice nu pot plăti sume mai mari de 10.000 RON cash (la livrare sau prin ridicare de la sediu), iar persoanele juridice au o limitare de 5.000 RON. Pentru comenzile care depășesc această suma, va rugăm să contactați Vânzătorul pentru a stabili o varianta diferită de plată.
 • ordin de plata / transfer bancar**; **În cazul alegerii acestei modalități de plata, livrarea produselor se va face după încasarea contravalorii comenzii.
 • plata în magazin.

6.5. Pentru plata prin card, datele cardului de plata al Clientului / Utilizatorului / Cumpărătorului nu vor fi accesibile MAR-INA PRODPREST și nici nu vor fi stocate de Vânzător sau de către procesatorul de plăti integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizație a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul / Utilizatorul / Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

6.6. În anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita să autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul dispozitivelor mobile care au această facilitate.

6.7. Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor, Clientul / Utilizatorul / Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe site și să nu seteze opțiunea de logare automată pe dispozitivele sale. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisă și se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex: să conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

6.8. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile / Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze în mod corect toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare. Vânzătorul nu este responsabil pentru informațiile greșite de facturare transmise de Cumpărător. Corectarea / modificarea datelor poate fi realizată în condițiile precizate la punctul 5.17 și 5.18 din prezențele Termene și Condiții.

6.9. Pentru o corectă emitere a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori datele din Contul sau și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont. Orice erori survenite la comandă efectuată de client pot fi corectate în termen de maximum 24 de ore de la lansarea comenzii sau până la procesarea acesteia

6.10. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factură aferentă Comenzii ce conține Bunuri și / sau Servicii vândute de MAR-INA PRODPREST în format fizic atașată coletului cu produsele comandate, sau electronic prin poșta electronică, la adresa de email menționată de Client / Cumpărător în Contul sau la adresa de email folosită la plasarea comenzii, după caz.

6.11. Prin transmiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic prin transmiterea acestora prin intermediul poștei electronice, la adresa de email menționată în Contul sau/adresa de email specificată la momentul plasării comenzii sau în format fizic atașată coletului cu produsele comandate, după caz. MAR-INA PRODPREST și Clientul / Cumpărătorul sunt de acord prin prezentele Termene și Condiții că Facturile vor fi transmise pe cale electronică, semnarea și ștampilarea acestora neconstituind elemente obligatorii.

6.12. În cazul în care aceste informații nu va sunt transmise mai mult de 48 (patruzeci și opt) de ore prin email, va rugăm să ne sesizați acest aspect pe adresa de email: vanzari@mar-ina.ro

6.13. În toate cazurile, înainte ca un consumator să încheie un contract sau să accepte o ofertă, Vânzătorul va solicită consimțământul explicit din partea consumatorului cu privire la orice plata suplimentară față de prețul stabilit anterior.

7. Avansuri

7.1. Avansul este cuantumul achitat de către Client / Cumpărător în una din următoarele situații:

 • Produsul comandat va intra în producție conform specificațiilor clientului.
 • Se face o comandă specială la producător pentru produsul ales. De regulă, acest tip de produse nu sunt de serie, se aduc doar pe comandă specială, iar pentru lansarea comenzii la producător este necesar un avans.
 • Valoarea produselor depășește limita admisă de plata cu numerar și produsul nu poate fi achitat integral curierului în momentul livrării. Conform prevederilor legale, pragul este de 10.000 RON pentru persoanele fizice. În acest caz, diferența de preț va fi achitată în avans prin transfer bancar.

7.2. Cuantumul avansului în situațiile prevăzute la punctul 7.1. variază în funcție de natură produsului, iar valoarea acestuia este între 5-100% din valoarea totală a produsului / produselor.

7.3. Plata către MAR-INA PRODPREST se va face prin transfer bancar, pe baza unei facturi proforme transmise de către un operator al Site-ului sau pe baza facturii proforme recepționate în urmă unei Comenzi plasate în site. În cazul facturii proforme emise automat în urma Comenzii în Site, este recomandat să așteptați confirmarea telefonică sau prin email din partea unui operator MAR-INA PRODPREST.

7.4. Factură proformă nu reprezintă o obligativitate a Site-ului pentru disponibilitatea produsului, nu reprezintă o confirmare a comenzii sau acceptarea contractului la distanță. Ea are rol orientativ și nu are valoare fiscală.

7.5. Imediat după efectuarea transferului, se va emite o factură fiscală de avans care va fi transmisă Clientului / Cumpărătorului de către un operator al MAR-INA PRODPREST prin email.

7.6. Termenul de livrare pentru bunurile comandate prin achitarea unui avans diferă în funcție de producător, țară de origine a produselor și de circumstanțe independente de Site. Un termen de livrare aproximativ va poate fi oferit pe baza cererii de ofertă de către un reprezentant al Site-ului.

7.7. Conform legii, respectiv art. 18 din OUG nr. 34/2014, cu excepția cazului în care Vânzătorul și Consumatorul au convenit altfel cu privire la momentul livrării, Vânzătorul livrează produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către consumator, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, în decurs de cel mult 30 de zile de la încheierea contractului. În cazul în care Vânzătorul nu și-a îndeplinit obligația de a livra produsele în momentul convenit cu consumatorul sau în termen de 30 de zile de la încheierea contractului, consumatorul îi solicită să efectueze livrarea într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanțelor. În cazul în care profesionistul nu livrează produsele în termenul suplimentar respectiv, consumatorul are dreptul, după caz, la rezoluțiunea sau rezilierea contractului.

7.8. Pentru întârzieri de livrare mai mari de 14 zile, Clientul / Cumpărătorul are dreptul să se retragă din contract, fără penalizări și fără a-i fi imputate despăgubiri. Rambursarea avansului se va face în maximum 7 zile de la notificarea retragerii în contul din care a fost făcut transferul inițial.

7.9. Față de politica de retur, așa cum este ea prezentată în prezentul document și, de asemenea, pe domeniul site-ului la adresa: Politica de Retur, retragerea din Contract după achitarea avansului se poate face doar în condițiile stipulate la punctul 7.8 atât de către clienți persoane fizice, cât și juridice.

7.10. Produsele achitate cu avans aflate în situațiile de la punctele 7.1. (i) și 7.1. (îi) se consideră că întră sub incidența art. 16 din OUG nr. 34/2014, respectiv furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar și sunt considerate produse la care nu se poate invoca dreptul de retragere.

8. Livrarea bunurilor

8.1. Livrarea bunurilor se realizează printr-un serviciu de curierat sau printr-o companie de transport / casă de expediție. Timpul de livrare depinde de Produsul comandat / Produsele comandate și este indicat estimativ de MAR-INA PRODPREST înainte de încheierea Contractului.

8.2. Curier Rapid - pentru produsele compatibile și în aria de acoperire a curierului (Cargus)

8.3. Livrarea bunurilor se efectuează exclusiv pe teritoriul României, la adresa de livrare indicată de Client.

8.4. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare – note de transport (AWB / aviz de expediție).

COSTURILE DE LIVRARE

8.5. Costul de transport prin curier rapid este:

 • 17 RON pentru comenzile sub 200 RON și greutate sub 15 kg;
 • Gratuit pentru comenzile de peste 200 RON și greutate sub 15 kg;
 • Pentru greutăți de peste 15 kg vom alege cea mai bună variantă de transport, prin curier sau chiar transport cu mașinile noastre. Asta și în funcție de localitatea unde trebuie să ajungă produsele noastre.

8.7. În funcție de particularitățile produsului, respectiv greutatea, dimensiunea și caracteristicile acestuia, și adresa unde acestea se vor livra, costurile de livrare pot varia. Cumpărătorul va fi informat cu privire la costul livrării anterior confirmării comenzii.

8.8. Comenzile cu valoare mai mare de 5.000 RON pentru persoane juridice și 10.000 RON pentru persoane fizice nu pot fi livrate cu opțiunea de plată ramburs. În cazul acestora, Clientul / Cumpărătorul poate opta pentru plasarea mai multor comenzi a produselor astfel încât fiecare comandă plasată să se încadreze în acest plafon, situație care poate genera costuri suplimentare de transport care vor fi suportate de Client / Cumpărător.

8.9. Anumite tipuri de produse pot necesita plata în avans pentru a putea fi livrate prin curier specializat care nu are opțiunea de încasare ramburs. În aceste cazuri, în procesul de prelucrare comandă, un operator vă va transmite, prin telefon, email sau alt mijloc de comunicare, toate informațiile necesare pentru efectuarea plății. Câteva dintre categoriile la care face referire acest punct, fără a se limita doar la acestea sunt: dulapuri, fișete, utilaje, obiecte foarte grele sau voluminoase, etc.

8.10. În cazul în care, din motive imputabile Clientului / Cumpărătorului (cum ar fi, dar fără a se limita la: refuzul de primire a coletului, absența de la adresa de livrare comunicată, refuzul achitării contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate în mod repetat sau printr-o metodă de livrare diferită de cea solicitată inițial prin Comandă, Cumpărătorul are obligația de a suportă toate costurile ocazionate de livrările repetate.

8.11. Transportul pentru produse volumetrice, livrate pe palet, a produselor ce cântăresc peste 20 kg și / sau care au o dimensiune externă mai mare de 2 metri, a produselor atipice, a produselor periculoase, a produselor fragile etc. se face până la adresa menționată, fără a putea fi duse până în apartament / casă / imobil. Curierul nu poate asigura manipularea produselor până în apartament / casă / imobil, în astfel de situații produsele vor fi descărcate și plasate la marginea trotuarului. Dacă nu s-a convenit în alt mod, transportul printr-un serviciu de curierat sau casă de expediție presupune livrarea mărfii pe drumuri circulabile cu camionul până la locul de descărcare la vehicul, nu însă și transportul până la locul de utilizare sau de depozitare.

8.12. Produsele vor fi descărcate de către transportator și plasate la marginea trotuarului, cu excepția produselor agabaritice, voluminoase sau supradimensionale care nu pot fi manipulate cu mijloacele din dotare ale camionului și care necesită asistență din partea Clientului / Cumpărătorului sau a persoanei desemnată de acesta în acest sens. Pentru transportul mărfurilor de la punctul descărcării până la locul montajului / depozitării, va recomandăm să aveți personal/ajutor care să va ajute la manipularea acestora.

8.13. Transportul coletelor va fi asigurat pe străzi pe care este posibil accesul și întoarcerea autocamioanelor, cât și acolo unde acestea pot parcă și utiliza mijloacele de descărcare din dotare (lift, liza) în condiții de siguranță, fără a bloca sau a îngreuna traficul. Transportul nu este asigurat în zone în care drumurile sunt greu accesibile (pământ, piatră) sau accesul camioanelor este restricționat.

8.14. Coletele trimise prin curier rapid, ce cântăresc sub 20 kg și / sau care au o dimensiune externă mai mică de 2 metri și care nu sunt atipice, sunt livrate până în față ușii (până în apartament / casă / imobil), cu condiția că adresa de livrare furnizată de către Client / Cumpărător să conțină etajul și numărul apartamentului. Produsele vor fi livrate la adresa menționată de cumpărător iar costul de livrare este cel menționat înainte de finalizarea comenzii.

a. Timpul de livrare

8.15. Livrarea coletelor prin serviciu de curierat și / sau casă de expediție se face de luni până vineri, cu excepția zilelor de sărbătoare legală.

8.16. Livrările standard se fac, în mod obișnuit, în 24-72 ore (1-3 zile lucrătoare) de la confirmarea comenzii.

 • Pentru comenzile confirmate până în ora 12:00 a unei zile lucrătoare, livrarea se face, în mod obișnuit în 24-48 ore;
 • Pentru comenzile confirmate după ora 12:00 a unei zile lucrătoare, livrarea se face, în mod obișnuit în 48-72 ore.

8.17. Produsele care nu se află în stoc la momentul confirmării comenzii (expuse pe site cu mențiunea ”la comandă”), sunt livrate ulterior întării acestora în stoc, în condițiile expuse mai sus, Clientul / Cumpărătorul fiind informat cu privire la o dată estimativă de vânzare.

8.18. În cazul în care profesionistul nu și-a îndeplinit obligația de a livra produsele în momentul convenit cu consumatorul sau în termen de cel mult 30 de zile la dată încheierii contractului, consumatorul îi solicită să efectueze livrarea într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanțelor. În cazul în care profesionistul nu livrează produsele în termenul suplimentar respectiv, consumatorul are dreptul, după caz, la rezoluțiunea sau rezilierea contractului.

8.19. Punctul 8.18 nu se aplică contractelor de vânzare în cazul în care livrarea în termenul convenit de comun acord este esențială având în vedere toate circumstanțele existente la încheierea contractului sau în cazul în care consumatorul informează profesionistul, pe un suport durabil înainte de încheierea contractului, că livrarea înainte de sau la o dată precizată este esențială. În aceste cazuri, dacă Vânzătorul nu livrează produsele în momentul convenit cu consumatorul sau în termenul stabilit la pct. 8.18., consumatorul are dreptul, după caz, la rezoluțiunea sau rezilierea contractului.

8.20. La rezoluțiunea sau, după caz, la rezilierea contractului, Vânzătorul va rambursa toate sumele plătite în temeiul contractului de către consumator și în decurs de cel mult 7 zile de la dată la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia să de terminare a contractului.

8.21. Momentul de la care începe să curgă timpul de livrare:

 • în cazul plății prin OP (ordin de plata), în următoarea zi lucrătoare după încasarea contravalorii produselor de către vânzător;
 • în cazul plății prin card de credit sau debit, în următoarea zi lucrătoare după primirea de către vânzător a deciziei afirmative din partea băncii respective;
 • în cazul plății ramburs la livrare, în următoarea zi lucrătoare după confirmarea comenzii de către Vânzător;
 • în cazul altor modalități de plata, în prima zi lucrătoare după confirmarea plății.

b. Daune de transport, vicii

8.22. Pentru toate livrările, în cazul deteriorării vizibile a coletului sau a ambalajului, Clientul / Cumpărătorul sau persoană delegată cu primirea comenzii trebuie să verifice integritatea conținutului împreună cu delegatul companiei prestatoare de servicii de curierat, urmând ca rezultatul să fie notat într-un proces verbal încheiat de către acesta.

8.23. Serviciul „Deschide coletul la livrare” este disponibil pentru toate produsele care au afișat acest beneficiu în pagină și este valabil atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Acest serviciu oferă posibilitatea Clientului / Cumpărătorului de a verifică dacă produsul este intact, nu și posibilitatea de a verifică tehnic (testa / proba / monta / asambla) produsul.

Dacă în urmă deschiderii coletului Clientul / Cumpărătorul consideră că produsul comandat nu este în stare perfectă de livrare și prezintă semne de lovire, zgârieturi sau alte probleme de tip estetic, acesta trebuie să refuze comandă. Pentru a refuză comanda Clientul / Cumpărătorul trebuie să completeze un Proces verbal de constatare, în prezența curierului, în momentul livrării. Procesul verbal NU mai poate fi completat după plecarea curierului.

8.24. În cazul în care livrarea se face cu un transportator specializat care nu permite opțiunea ”Deschidere la livrare”, clientul poate reclamă către magazin deteriorarea produselor în termen de 1 ora de la momentul recepției. După acest termen, reclamațiile nu mai pot fi luate în considerare.

8.25. Coletele ce conțin produse fragile vor fi expediate exclusiv prin intermediul unui curier / transportator cu opțiunea de "Deschide coletul la livrare" pentru verificarea integrității produselor.

 • Semnarea documentelor de recepție implică acceptarea produsului că fiind în stare intactă în momentul livrării.
 • Dacă livrarea este acceptată cu semnătură de primire, orice reclamație ulterioară privind integritatea produselor nu mai poate fi luată în considerare.
 • În cazul acestor colete există posibilitatea perceperii de taxe suplimentare dacă destinația nu se află în aria de acoperire cu kilometri suplimentari 0 a curierului.

8.25.MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a restricționa livrarea unor categorii de produse apreciate că voluminoase în anumite regiuni din România. În cazul în care adresa de livrare indicată în procesul de comandă se află în afară ariei de livrare, Clientul / Cumpărătorul va fi contactat în vederea anulării comenzii, iar contravaloarea acesteia va fi returnată în cel mai scurt timp posibil, prin metodă de plata utilizată în momentul plasării comenzii, cu excepția cazului în care s-a convenit, de comun acord, o altă modalitate de restituire.

8.26.MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a restricționa livrarea produselor în localități / zone în care există restricții de circulație sau interacțiune dispuse de autorități (de exemplu, instituirea de măsuri de carantinare zonală). Dacă, în urma plasării comenzii, se constată că zona / localitatea se află în carantină sau este supusă din partea autorităților altor măsuri restrictive care pot afecta bună desfășurare a procesului de livrare, clientul / cumpărătorul va fi contactat în vederea anulării comenzii, iar contravaloarea acesteia va fi returnată în cel mai scurt timp posibil, prin metodă de plata utilizată în momentul plasării comenzii, cu excepția cazului în care nu s-a convenit, de comun acord, o altă modalitate de restituire.

9. Transferul proprietății bunurilor

9.1. Conform Art. 20 din OUG 34/2014, în cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terță desemnată de acesta, altă decât transportatorul, întră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această opțiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului față de transportator.

10. Dreptul de retragere

10.1. Dreptul de retragere se asigura exclusiv clienților / cumpărătorilor persoane fizice.

10.2. Clientul / Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suportă alte costuri decât cele de livrare a returului.

10.3. Potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care Cumpărătorul întră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

10.4. Costurile de returnare sunt suportate de către Client / Cumpărător, conform legii.

10.5. În cazul în care Clientul / Cumpărătorul solicită retragerea din Contract în interiorul termenului legal de retragere din contract, acesta trebuie să returneze produsul împreună cu ambalajul original al acestuia, nedeteriorat, cu etichetele inițiale intacte, cu toate accesoriile primite, certificatul de garanție, manualele de utilizare a produsului și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. Prin etichete se înțelege orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care conține elemente de identificare a produsului și care însoțește produsul sau este aderent la ambalajul acestuia (de exemplu etichetele care ilustrează clasa energetică de consum al produsului, etichetele care ilustrează numele producătorului, etichetele care ilustrează impactul asupra mediului, etc.).

10.6. Clientului / Cumpărătorului, atunci când își exercită dreptul de retragere din contract, trebuie să returneze bunul în ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie din plastic sau ambalat într-o altă cutie din carton și împreună cu toate accesoriile acestuia și eventualele cadouri ce l-au însoțit. Lipirea de etichete, tăierea, ruperea sau orice alt mod de deteriorarea ambalajului original al produsului poate conduce la diminuarea valorii acestuia. Desfacerea ambalajului original al produsului prin tăierea sigiliilor cutiei, respectiv pe de-a lungul benzii adezive, în vederea deschiderii normale a cutiei sau tăierea ambalajului din plastic (în cazul produselor ce nu vin ambalate în cutie de carton), nu reprezintă o deteriorare a ambalajului.

10.7. Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Clientul / Cumpărătorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic. În cazul deteriorării produsului, MAR-INA PRODPREST își rezervă dreptul de a compensa diminuarea valorii produsului rezultată din manipularea acestuia de către Client / Cumpărător, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor cu plățile primite de la Client / Cumpărător. Clientul / Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii Bunurilor.

10.8. Pentru transparență și claritate, din prețul total al Bunului returnat, Vânzătorul poate reține o suma de bani ce reprezintă diminuarea valorii Bunului în proporție de 1%-100% din valoarea inițială a Bunului, după caz. Valoarea finală fiind stabilită în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și / sau a manoperei de recondiționare/ igienizare sau ca diferență dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicată Clientului / Cumpărătorului ulterior recepționării, verificării și evaluării Bunurilor returnate.

10.9. Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură / folosire excesivă, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

10.10. Pentru a putea face dovadă diminuării valorii produselor ce a rezultat din acțiunile Clientului / Cumpărătorului (acțiuni diferite de cele ce sunt necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor), la momentul primirii coletului de retur, Vânzătorul procedează verificarea manuală, în față camerelor de luat vederi, integritatea și starea produselor returnate.

10.11. Dacă intervine retragerea din contract, toate plățile primite de la cumpărător, inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare care rezultă din faptul că s-a ales de către Client / Cumpărător o altă modalitate de livrare față de livrarea standard propusă de MAR-INA PRODPREST) vor fi returnate în termen de 14 zile calendaristice din ziua în care MAR-INA PRODPREST a primit de la cumpărător comunicarea privind retragerea din contract sau potrivit art. 10.12. din prezențele Termene și Condiții.

10.12. Restituirea sumei reprezentând prețul bunului pentru care s-a exercitat dreptul de retragere poate fi amânată până la momentul la care Vânzătorul primește bunul / bunurile returnate sau până la momentul la care Clientul / Cumpărătorul furnizează Vânzătorului dovadă că a trimis bunul / bunurile înapoi, în funcție de care termen este mai scurt.

10.13. Costurile de transport plătite pentru comandă vor fi restituite în cazul în care sunt returnate toate produsele comandate. În cazul în care este returnată doar o parte din produse, restituirea costurilor de transport inițiale este exclusă.

10.14. Vânzătorul va returna sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului prin metodă aleasă de Client / Cumpărător, specificată în formularul de retur sau în declarația neechivocă privind decizia să de retragere.

a. Procedura efectuării returului

10.15. În cazul în care Clientul / Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea:

i. completa online formularul de retur ce se regăsește pe site-ul mar-ina.ro la secțiunea ”Despre Cumpărături” sau accesând formularul de retragere din contract (dând click pe hyperlink);

ii. face orice altă declarație neechivocă în care își exprimă decizia de retragere din contract. În această situație Clientul / Cumpărătorul va trebui să furnizeze Vânzătorului informații suficiente în vedere identificării comenzii, a Cumpărătorului / Clientului și a modalității de restituire a sumei. Cererea de retur formulată prin telefon, fără documentarea acesteia sau prezentarea produsului, în vederea returului, nu reprezintă o declarație neechivocă de retragere.

10.16. În cazul în care Clientul / Cumpărătorul optează pentru informarea Vânzătorului cu privire la retragerea din contract prin completarea formularului de retur pus la dispoziție pe site-ul Vânzătorului, Clientul / Cumpărătorul va completă acest formular, în secțiunea „”, apoi „”, selectați comanda din care doriți returnarea produselor cu ajutorul link-ului „Detalii”. În detaliile comenzi veți selecta produsul sau produsele pentru care doriți să faceți returnarea, iar în caseta „DETALII PENTRU BUNURILE RETURNATE” vă rugăm să ne furnizați contul bancar în care doriți să vă primiți banii înapoi, apoi apăsați butonul „Solicitați o returnare”.

10.17. Ulterior completării formularului de retur și a comunicării acestuia către Vânzător sau ulterior comunicării neechivoce de către Client / Cumpărător a deciziei sale de retragere, Clientului / Cumpărătorului îi revine obligația de a expedia produsul către Vânzător în decurs de 14 zile calendaristice din ziua în care Clientul / Cumpărătorul a informat Vânzătorul cu privire la retragerea din prezentul contract. Termenul se consideră respectat dacă bunul/bunurile au fost expediate către Vânzător înainte de scurgerea celor 14 zile.

10.18. Adresa la care Clientul / Cumpărătorul trebuie să expedieze coletul este:

 • Destinatar: S.C. MAR-INA PRODPREST SRL
 • Adresa: Mun. Galați, Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023.

10.19. Produsele returnate prin curier rapid NU se vor trimite cu RAMBURS!

10.20. În vederea identificării rapide de către Vânzător a returului, la predarea coletului către curier, Clientul / Cumpărătorul poate să se asigure că numărul comenzii aferent bunului returnat este notat pe colet/pe AWB sau este notat pe un suport de hârtie aflat în interiorul coletului (scris olograf/de mâna sau printat pe hârtie).

10.21. Produsele voluminoase livrate inițial paletizat se vor depozita pe palet și se vor asigura corespunzător în vederea efectuării returului.

b. Bunuri / servicii și clienți / cumpărători pentru care nu se asigura dreptul de retragere

 • Contractele de prestări servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat la cunoștință de faptul că își va pierde dreptul de retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;
 • Furnizarea de bunuri și / sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piață financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea lor pe parcursul perioadei de retragere;
 • Furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;
 • Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau expiră rapid;
 • Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de Cumpărător;
 • Furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare inseparabil amestecate cu alte elemente.

10.22. De asemenea, nu fac obiectul denunțării unilaterale a contractului produsele deteriorate excesiv de către cumpărător, produsele care prezintă defecțiuni din culpa cumpărătorului, precum și cele ale căror piese au fost înlocuite de către cumpărător.

10.23. Dreptul de retragere stabilit de legislația română în favoarea consumatorilor este de 14 zile calendaristice. Cu toate acestea pentru aproape toate Produsele, MAR-INA PRODPREST oferă consumatorilor dreptul, în anumite condiții , de a returna produsul în 120 de zile calendaristice de la dată în care întră în posesia produsului/produselor. Vezi detaliile complete pentru această campanie accesând următorul link: retur în 120 de zile.

11. Garanții

11.1. Garanțiile se împart în două categorii, respectiv garanția legală de conformitate (denumită în continuare ”Garanția legală”) și garanția comercială.

 • Garanția legală de conformitate este protecția juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligația legală a vânzătorului față de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea prețului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanție sau în publicitatea aferentă disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului.
 • Garanția comercială este orice angajament asumat de Vânzător / Producător față de consumator, prevăzut în certificatul de garanție sau în publicitatea disponibilă în momentul sau înaintea încheierii contractului, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a prețului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde specificațiilor sau oricărei alte cerințe care exceed garanția legală.

11.2. ÎN TOATE CAZURILE, garanția legală de conformitate nu este afectată de eventuala garanția comercială oferită.

11.3. MAR-INA PRODPREST declară pe propria răspundere că produsele comercializate prin magazinul online mar-ina.ro sunt originale și respectă cerințele referitoare la protecția vieții, sănătății, securității muncii și protecției mediului, în conformitate cu HG 1022/2002 și HG 457/2003.

11.4. Răspunderea vânzătorului privind garanția legală este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la dată livrării produsului.

11.5. Produsele cumpărate prin intermediul magazinului online mar-ina.ro pot beneficia de garanția comercială obișnuită a fiecărei mărci / producător în parte, după caz. Astfel, fiecare produs va fi însoțit de certificatul de garanție comercială al producătorului (dacă este cazul). Garanția comercială nu afectează garanția legală pentru lipsa de conformitate sau alte garanții legale, de care beneficiază toate produsele comercializate, așa cum sunt stabilite de legea română în vigoare.

11.6. În cazul Bunurilor vândute de MAR-INA PRODPREST, certificatele de garanție comercială sunt emise de către Producător.

11.7. Certificatul de garanție comercială este oferit consumatorului, pe un suport durabil, cel mai târziu în momentul livrării bunurilor. În cazul în care certificatul de garanție comercială nu v-a fost transmis fizic (pe suport hârtie) sau electronic (pe email sau în contul de client) în 48 (patruzeci și opt) ore de la livrare, va rugăm să ne sesizați acest aspect fie pe email la adresa: sau telefonic la numărul de telefon: 0236-319417. Garanția comercială este valabilă începând cu dată livrării.

11.8. În cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul, după caz, fie de a beneficia de aducerea în conformitate a bunurilor, fie de a beneficia de o reducere proporțională a prețului sau de a obține încetarea contractului în condițiile prevăzute de art. 11 din OUG nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri, respectiv:

 • în primul rând, pentru ca bunurile să fie aduse în conformitate, consumatorul poate opta între reparație și înlocuire, cu excepția situației în care măsura corectivă aleasă de acesta din urmă ar fi imposibilă sau, în comparație cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, ar impune vânzătorului costuri care ar fi disproporționate;
 • în subsidiar, să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului ori de încetarea contractului de vânzare privind acest produs în cazul în care Consumatorul se află într-una din următoarele situațiile:
 • Vânzătorul nu a finalizat reparația sau înlocuirea sau Vânzătorul a refuzat să aducă în conformitate bunurile întrucât măsura corectivă era imposibilă sau, în comparație cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, impune vânzătorului costuri care ar fi disproporționate;
 • se constată o neconformitate, în pofida eforturilor vânzătorului de a o remedia;
 • neconformitatea este de o asemenea gravitate încât justifică o reducere de preț sau dreptul la încetarea imediată a contractului de vânzare;
 • vânzătorul a declarat că nu va aduce bunurile în conformitate într-un termen rezonabil, care nu poate depăși 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natură produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele, sau fără inconveniente semnificative pentru consumator ori acest lucru reiese clar din circumstanțele cazului.

11.9. Măsura corectivă de aducere în conformitate a bunului, respectiv reparația sau înlocuirea acestuia, se va efectua cu respectarea următoarelor condiții :

 • fără costuri în sarcina consumatorului;
 • într-un termen rezonabil de aproximativ 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate și care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura și complexitatea bunurilor, natura și gravitatea neconformității și efortul necesar pentru finalizarea reparației sau înlocuirii;
 • fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator, ținând seama de natură bunurilor și de scopul pentru care consumatorul a solicitat bunurile în cauză.

11.10. În situația în care măsura corectivă în caz de neconformitate a bunului de care beneficiază consumatorul este reducerea prețului, această reducere va fi proporțională cu diminuarea valorii bunurilor primite de consumator în comparație cu valoarea pe care bunurile ar avea-o dacă ar fi în conformitate.

11.11. Încetarea contractului de vânzare reprezintă restituirea prestațiilor făcute de părți respective, consumatorul trebuie să restituie produsul, iar vânzătorul trebuie să restituie suma plătită la încheierea contractului. Consumatorul nu este îndreptățit să solicite încetarea contractului de vânzare, dacă lipsa conformității este minoră.

11.12. În cazul în care neconformitatea bunurilor este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăși 30 de zile calendaristice, consumatorii pot să opteze pentru o anumită măsură corectivă.

11.13. Dacă neconformitatea se referă doar la unele dintre bunurile livrate în temeiul contractului de vânzare și există un motiv de încetare a contractului de vânzare, Consumatorul poate obține încetarea contractului de vânzare în raport cu bunurile respective, precum și cu orice alte bunuri pe care consumatorul le-a achiziționat împreună cu bunurile neconforme, în cazul în care consumatorului nu i se poate pretinde în mod rezonabil să accepte să păstreze numai bunurile conforme.

11.14. În cazul în care consumatorul obține încetarea contractului de vânzare în ansamblul său sau parțial în raport cu unele dintre bunurile livrate în temeiul contractului de vânzare:

 • consumatorul returnează vânzătorului bunurile, pe cheltuiala acestuia din urmă;
 • vânzătorul îi rambursează consumatorului prețul plătit pentru bunuri la primirea bunurilor sau a unei dovezi prezentate de consumator că bunurile au fost returnate;
 • vânzătorul rambursează consumatorului suma de bani în conformitate cu lit. b), folosind aceleași modalități de plată că și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată și cu condiția de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urmă rambursării.

11.15. Consumatorul are dreptul de a suspenda plata unei părți restante din prețul bunurilor sau a unei părți a acesteia până în momentul în care Vânzătorul își va fi îndeplinit obligațiile care îi revin generate de neconformitate.

11.16. Lipsa de conformitate izvorâtă din incorecta instalare a produselor nu este echivalentă cu o lipsa a conformității produselor, cu excepția cazului în care instalarea produsului face parte din contractul de vânzare a produselor și produsele au fost instalate de Vânzător sau pe răspunderea să.

11.17. În cazul în care o reparație necesită demontarea bunurilor care au fost instalate într-un mod compatibil cu natura și cu destinația lor, înainte ca neconformitatea să fie constatată, sau în cazul în care bunurile respective urmează să fie înlocuite, obligația de a repara sau înlocui bunurile include demontarea bunurilor neconforme și instalarea bunurilor de înlocuire sau a bunurilor reparate sau suportarea costurilor aferente demontării și instalării.

11.18. În primul an de la cumpărare, consumatorul nu trebuie să dovedească neconformitatea, această fiind prezumată a fi existat la dată cumpărării, cu excepția cazurilor în care prezumția este incompatibilă cu natură produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru perioada de la 1 an la 2 ani, lipsa conformității va trebui dovedită de consumator.

11.19. În cazul certificatelor de garanție comercială emise de producători, dacă produsul se defectează în perioada de garanție, reparația este asigurată de rețeaua de service autorizat a Producătorului, în centrele specificate în certificat. Clientul / Cumpărătorul poate contacta Vânzătorul în vederea trimiterii în service prin completarea formularului de garanție disponibil în site sau poate duce produsul defectat la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat, care va prelua întreagă responsabilitate a rezolvării garanției.

11.20. Dacă Clientul / Cumpărătorul nu dorește să completeze formularul de garanție pus la dispoziție de Vânzător pe site, acesta poate comunica Vânzătorului problemele întâmpinate pe alte canale de comunicare disponibile (email). În situația în care Clientul / Cumpărătorul optează pentru acest tip de comunicare, acesta trebuie să menționeze: numele de pe care s-a plasat comandă, adresa de email, numărul de telefon la care poate fi contactat, numărul comenzii, produsul în cauza și problemele întâmpinate. Cererile ce vin însoțite de poze / filmări cu probleme pot să fie prelucrate mai rapid de către operatorii Vânzătorului, de aceea este recomandată comunicarea acestora.

11.21. Produsele care pot fi transportate prin curier, vor fi trimise S.C. MAR-INA PRODPREST SRL, Mun. Galați, Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023, telefon: 0236-319417, Informații complete vor fi trimise către Client / Cumpărător în momentul prelucrării cererii de garanție, în cel mult 3 zile lucrătoare de la plasarea cererii. Produsele agabaritice sau care prin natură lor trebuie să fie montate pentru a primi o rezoluție vor beneficia de service la domiciliu. Acesta se programează cu echipa de service după prelucrarea cererii de garanție de către un operator.

11.22. Reparațiile sau înlocuirile se efectuează într-un termen rezonabil, de aproximativ 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate și care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura și complexitatea bunurilor, natura și gravitatea neconformității și efortul necesar pentru finalizarea reparației sau înlocuirii.

11.23. Termenul de aducere la conformitate va fi prelungit automat în situația în care consumatorul / cumpărătorul tergiversează punerea la dispoziția Vânzătorului / Producătorului a bunului ce face obiectul garanției.

11.24. Condițiile de acordare a garanțiilor pot varia în funcție de producător și sunt stabilite în politicile comerciale ale fiecărui producător, la nivel național. Astfel, pentru a putea beneficia de garanția comercială, este esențială respectarea condițiilor de utilizare a produsului menționate în certificatul de garanție comercială.

11.25. În cazul în care neconformitatea este remediată prin reparație, termenul de garanție legală se prelungește cu timpul de nefuncționare a bunului, din momentul la care a fost adusă la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate până la predarea efectivă a bunului în stare de utilizare normală către consumator, iar în cazul în care neconformitatea este remediată prin înlocuire, pentru bunurile care înlocuiesc bunurile neconforme, termenul de garanție legală începe să curgă de la data înlocuirii.

11.26. Certificatul de garanție, emis în baza garanției comerciale, va îndeplini următoarele condiții:

 • este redactat în limba română, într-un limbaj simplu și inteligibil;
 • cuprinde mențiuni cu privire la drepturile conferite prin lege consumatorului, respectiv garanția de conformitate legală și măsurile corective gratuite de care beneficiază consumatorul, și precizarea că aceste drepturi nu sunt afectate prin garanția comercială oferită;
 • cuprinde mențiuni cu privire la procedura pe care trebuie să o urmeze consumatorul pentru a obține aducerea în aplicare a garanției comerciale.
 • cuprinde mențiuni cu privire la bunurile cărora li se aplică garanția comercială;
 • cuprinde mențiuni cu privire la condițiile garanției comerciale (de exemplu, unele bunuri / produse trebuie instalate de către un instalator autorizat pentru a beneficia de garanția comercială).

11.27. Factură fiscală emisă pe numele Clientului / Cumpărătorului, astfel cum a fost menționat la momentul plasării comenzii, poate fi folosită pentru exercitarea drepturilor ce decurg din garanția legală, conferită de lege. Pentru o comunicare corectă a informațiilor privind documentele fiscale și cele de garanție ale Bunului din Comandă, cumpărătorului îi revine obligația de a completa corect și de a actualiza când este necesar ca datele să fie corecte.

11.28. Pierderea facturii în original nu duce la pierderea garanției legale, însă pentru a putea beneficia de garanție, clientul poate să solicite un duplicat digital din partea Comerciantului. Comerciantul are la dispoziție 48 de ore lucrătoare pentru a trimite către Cumpărător duplicatul.

Condiții de acordare garanție

11.29. Garanția se acordă în baza facturii emise de comerciant și / sau a certificatului de garanție în original care însoțește produsul.

11.30. Garanția NU se acordă pentru produsele care:

 • Au suferit șocuri mecanice;
 • Au deteriorări cauzate de instalare incorectă, manipulare sau depozitare deficitară;
 • Nu au fost montate respectând standardele înscrise în instrucțiunile de montare;
 • Au fost deteriorate în urma întreținerii sau folosirii necorespunzătoare;
 • Au defecțiuni induse de factori externi, precum impuritățile din apa de rețea, fluctuații de presiune în rețeaua de apă (presiune mai mare sau egală cu 8 bari) sau orice agent extern care poate prejudicia starea produsului.

11.31. Fiecare produs intrat în garanție va fi inspectat de către Comerciant și / sau un service autorizat. Dacă este constatată una dintre următoarele situații, produsul NU beneficiază de garanție:

 • Deteriorarea survenită în urmă neglijării sau nerespectării instrucțiunilor de folosire a produselor;
 • Deteriorări cauzate de erorile de instalare, setare, montare, întreținere sau transport;
 • Produsele care prezintă șocuri mecanice - manipulare necorespunzătoare care a dus la deteriorarea fizică a produsului (lovituri, crăpături, ciobituri);
 • Produsele care au fost utilizate în condiții neadecvate (lipsa de rezistență a produsului montat suspendat, prize fără împământare, etc);
 • Deteriorarea produsului în urma păstrării / depozitării produsului în condiții improprii sau în calea intemperiilor.

12. Cesionarea și subcontractarea

12.1. Vânzătorul poate cesiona și / sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul expres al acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale, indiferent de terțul care furnizează serviciul.

13. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

13.1. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice / dinamice, text și / sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a MAR-INA PRODPREST și a furnizorilor săi, fiind protejate de legislația aplicabilă drepturilor de autor.

13.2. Clientului / Cumpărătorului nu îi este permisă copierea / distribuirea / publicarea / transferul către terțe părți, modificarea și / sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de MAR-INA PRODPREST, includerea oricărui conținut în afară site-ului, îndepărtarea semnelor care semnifică dreptul de autor al MAR-INA PRODPREST asupra Conținutului, precum și participarea la transferul / vânzarea / distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea, afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al MAR-INA PRODPREST, prin încheierea unui acord de utilizare distinct.

13.3. Clientul / Cumpărătorul poate copia, transfera și / sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile Termenilor și Condițiilor.

13.4. În cazul în care MAR-INA PRODPREST oferă Clientului / Cumpărătorului dreptul de a utiliza sub formă descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul / Cumpărătorul are sau obține acces în urmă acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi în conformitate cu prevederile acordului.

13.5. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prevederile Termenilor și Condițiilor sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.

14. Confidențialitate

14.1. Informațiile de orice natură furnizare de către Cumpărător / Client Vânzătorului vor rămâne în proprietatea Vânzătorului.

14.2. Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător / Client cu privire la Comandă / Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

14.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-ați transmis prin intermediul Site-ului.

15. Publicitate

15.1. Newsletterele MAR-INA PRODPREST sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de MAR-INA PRODPREST. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

15.2. În momentul în care, Clientul își creează un Cont pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Opțiunea cu privire la acordul emis de către Client poate fi modificată în orice moment, prin contactarea MAR-INA PRODPREST în acest sens la numărul de telefon 0236-319417, sau folosirea link-ului Dezabonare din corpul Newsletterului.

15.3. Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

16. Răspundere

16.1. Vânzătorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul / Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii sau pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

16.2. Este interzisă utilizarea acestui site web sau a subdomeniilor acestuia în scopul introducerii în mod deliberat de viruși sau orice alt program sau material care poate fi tehnic dăunător sau distructiv. Sunt, de asemenea, interzise încercările de acces neautorizat la acest site web sau la subdomeniile acestuia, la serverul pe care este găzduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date în legătură cu acest site web.

16.3. Prin acceptarea Termenelor și Condițiilor Clienții / Cumpărătorii / Utilizatorii / Vizitatorii se angajează să nu atace acest site web sau subdomeniile acestuia prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare a distribuirii / accesării serviciului. Nerespectarea dispozițiilor din prezenta clauză va fi raportată autorităților competente în vederea aplicării sancțiunilor legale și va putea determina suspendarea imediată a dreptului de a utiliza acest site web.

16.4. MAR-INA PRODPREST depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigură pe pagina sa web, însă nu poate garanta că Site-ul, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conțin erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. În cazul sesizării unei astfel de situații, MAR-INA PRODPREST va face tot posibilul să remedieze, în cel mai scurt timp, astfel de probleme.

16.5. Orice persoană fizică / juridică sau entitate folosește Site-ul pe riscul propriu, MAR-INA PRODPREST nefiind în niciun fel responsabilă pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea / vizitarea Site-ului său ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.

16.6. Astfel, este în interesul tuturor utilizatorilor să se asigure că au instalate sisteme adecvate de apărare, menite să protejeze calculatorul de viruși și / sau orice alt conținut dăunător.

16.7. Eventuale link-uri către alte site-uri web sau materiale ale unor terțe părți, dacă este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv în scop informativ, iar MAR-INA PRODPREST nu își asumă în niciun fel responsabilitate pentru conținutul acestor site-uri și materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.

16.8. MAR-INA PRODPREST va asigura confidențialitatea datelor dumneavoastră, respectiv a datelor de autentificare, parolei și a tuturor celorlalte detalii în legătură cu contul creat pe Site, în conformitate cu Politica de confidențialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea Clientului / Cumpărătorului / Utilizatorului să se asigure că informațiile privind contul creat pe Site rămân confidențiale în orice moment și că nu vor fi transmise către terți. Prin acceptarea Termenelor și Condițiilor sunteți de acord să informați Vânzătorul în cel mai scurt timp posibil dacă aveți, în mod rezonabil, suspiciuni că securitatea contului este în pericol.

16.9. Prin crearea Contului și / sau utilizarea Conținutului și / sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul / Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată comunicată în cadrul Site-ului, existentă la dată creării Contului și / sau utilizării conținutului și / sau la data plasării comenzii.

16.10. Ulterior creării Contului, utilizarea Conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și / sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

16.11. Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către MAR-INA PRODPREST, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor / Cumpărătorilor de la data afișării în Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-lui se confirmă prin bifarea checkbox-ului corespunzător din Site și / sau prin trimiterea Comenzii și / sau prin efectuarea unei plăti online.

17. Înscrierea de review-uri, comentarii, întrebări și răspunsuri

17.1. Înscrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări și Răspunsuri se poate face, de către Utilizatori / Clienți / Cumpărători, în secțiunile „Întrebările și răspunsurile clienților” și „Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cât și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs sau serviciu.

17.2. În momentul înregistrării unui anumit Review / Comentariu / Întrebare / Răspuns pe Site, Utilizatorii / Clienții / Cumpărătorii acordă Vânzătorului o licență neexclusivă, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publică, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

17.3. Fiecare Utilizator / Client / Cumpărător, în momentul înscrierii de Review / Comentariu / Întrebare / Răspuns în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:

i. să facă referiri doar la caracteristici și / sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

ii. să folosească doar limba română sau engleză. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate românești, sunt de largă utilizare în toate mediile referitoare la domeniul respectiv;

iii. să utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator / Client / Cumpărător;

iv. să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

v. să folosească această facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site, fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

vi. să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și / sau prenume, etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

vii. să nu înscrie informații și / sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială că și Vânzătorul;

viii. să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau să înscrie Review-uri / Comentarii / Întrebări / Răspunsuri care să conțină materiale de natură publicitară;

ix. să nu utilizeze Review-ul / Comentariul / Întrebarea / Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

17.4. Vânzătorul publică atât Review-urile negative, cât și Review-urile pozitive. Vânzătorul va elimina Review-urile care nu respectă cerințele prevăzute la art. 17.3. din prezențele Termene și Condiții .

17.5. Pe lângă o evaluarea realistă critică, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul / Clientul / Cumpărătorul va adaugă și un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influența Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare între paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

17.6. Când un Review / Comentariu / Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator / Client / Cumpărător că având un conținut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectivă, acest conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina dacă încalcă Termeni și Condițiile din Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea și evaluarea acestora de către Vânzător.

17.7. În cazul în care Vânzătorul constată încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului / Clientului / Cumpărătorului de a înscrie Review-uri / Comentarii / Întrebări sau Răspunsuri în secțiunile „Întrebări și răspunsuri ale clienților” și „Review-uri”.

17.8.Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și / sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului: https://mar-ina.ro/contact. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

17.9. Review-urile sunt redate pe pagină produsului în două moduri:

- Însoțite de mențiunea ”Achiziție verificată”, care semnifică faptul că review-ul este publicat de către un Cumpărator care a achiziționat Produsul din platforma Vânzătorului, fiind precizată, de asemenea, dată achiziției acestui produs de către Cumărătorul ce a plasat recenzia;

- Neînsoțite de mențiunea ”Achiziție verificată” , care semnifică faptul că review-ul este publicat de către un Utilizator care nu a achiziționat Bunul/Serviciul prin intermediul platformei Vânzătorului sau acesta din urmă nu are informații despre această achiziție.

17.10. Review-urile sunt afișate în ordine cronologică descendentă, primul review din listă fiind ultimul trimis de către un Cumpărător / Client / Utilizator.

17.11. Vânzătorul precizează în mod expres faptul că doar Review-ul însoțit de mențiunea ”Achiziție Verificată” este o recenzie plasată de către un Cumpărător care a achiziționat efectiv Bunul de pe site-ul MAR-INA PRODPREST. Este responsabilitatea Cumpărătorilor, Clienților și Utilizatorilor să se asigure că vor lua în considerare acest aspect atunci când citesc Review-urile Bunurilor.

18. Prelucrarea datelor cu caracter personal

18.1. S.C. MAR-INA PRODPREST SRL certifică faptul că va respecta dispozițiile legislației aplicabile, în special Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, care abrogă Directiva 95/46 / CE (denumit în continuare “Regulamentul privind datele cu caracter personal”).

18.2. www.mar-ina.ro este un brand care aparține unei companii înregistrate în România responsabilă având sediul social în Mun. Galați, Str. Săliște nr. 20, Galați. Jud. Galați, România, cod poștal: 800023, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J17/383/1994, având Codul de identificare fiscală RO 5202760.

18.3. Conform cerințelor dispozițiilor legale aplicabile, MAR-INA PRODPREST are obligația de a prelucra datele personale pe care ni le furnizați în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate.

18.4. Colectăm următoarele tipuri de date personale de la dumneavoastră: nume și prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresa de livrare, adresa / detalii IP sau detalii de facturare și plată.

18.5. Scopul colectării datelor este: procesarea Comenzilor, oferirea suportului necesar în vederea procesării / preluării unei Comenzi, informarea Clienților / Cumpărătorilor privind situația Contului lor, informarea Cumpărătorilor privind evoluția și starea Comenzilor, funcționalitatea Site-ului, evaluarea Bunurilor și Serviciilor oferite, activității comerciale, de promovare a Bunurilor și Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Clientului / Cumpărătorului. Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează pentru executarea contractului. Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing, de exemplu pentru furnizarea Newsletter-ului, se realizează numai în baza consimțământului dumneavoastră, iar cele privind funcționarea Site-ului pot fi prelucrate și în temeiul interesului legitim al MAR-INA PRODPREST.

18.6. Găzduirea și stocarea datelor are loc prin intermediul companiei Key-Systems GmbH (companie de hosting GlobeHosting.ro). Datele cu caracter personal furnizate pentru newsletter vor fi încărcate într-o aplicație de distribuție lewsletter care va acționa ca un împuternicit pentru MAR-INA PRODPREST. Această aplicație terță va opera livrarea newsletter-ului. MAR-INA PRODPREST încă nu a utilizat politici de maketing prin lewsletter, dar când o va face politica de confidențialitate aplicabilă acestor campanii putea fi consultată într-un document a cărui link va fi publicat aici.

18.7. Datele cu caracter personal pot fi furnizate către următorii furnizori de servicii: Euplatesc (furnizori de servicii de plata online, Cargus, DSC Expres, Sameday și Fancourier (furnizori de servicii de curierat), Google Analytics și Facebook Pixel (furnizori analiză trafic site), Google Ads (sistem de publicitate și remarketing) dacă este necesar pentru furnizarea serviciilor prestate de aceștia.

18.8. De asemenea, informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către autorități publice (de ex., Parchet, Poliție, instanțe judecătorești), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

18.9. Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor și care sunt cuprinse în documentele financiar-contabile sau în documentele care se anexează acestora vor fi stocate pentru o perioada de 10 ani, conform art. 38 din Anexă 1 la Ordinul nr. 2634/2015. Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor și care nu sunt cuprinse în documentele financiar-contabile sau în documentele care se anexează acestora vor fi stocate pe o perioada de 3 ani, termenul de prescripție. După această perioada, aceste date vor fi distruse.

18.10. Datele cu caracter personal furnizate pentru furnizarea Newsletter-elor vor fi stocate doar pe perioada în care Newsletter-ele se livrează sau până când ne solicitați dezabonarea.

18.11. Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul la rectificare, dreptul la ștergere, dreptul la restricționare, dreptul de a retrage consimțământul în orice moment, fără afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia, dreptul de opoziție, dreptul la portabilitate, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competență, dreptul de va adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal.

18.12. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate și transmise la adresa de e-mail: vanzari@mar-ina.ro puteți solicita, în mod gratuit, să vi se confirme faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate și acces la datele cu caracter personal prelucrate, conform dispozițiilor legale. În cazul în care cererile sunt în mod vădit nefondate sau excesive, în special din cauza caracterului lor repetitiv, MAR-INA PRODPREST poate: fie să perceapă o taxa rezonabilă ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate, fie să refuze să dea curs cererii.

18.13. Site-ul poate folosi cookie-uri, iar pentru mai multe detalii, poate fi consultată secțiunea privind Politica de Cookie-uri din prezentul Document sau disponibilă la adresa: „Prelucrarea datelor cu caracter personal”.

18.14. Mai multe despre politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi citite accesând pagina „Prelucrarea datelor cu caracter personal”.

19. Politică de cookies

19.1. Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet .

19.2. Informațiile prezentate în continuare au că scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către MAR-INA PRODPREST în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.

19.3. Un "internet Cookie" (termen cunoscut și sub denumirea de "browser cookie" sau "HTTP cookie" ori pur și simplu "cookie") reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.

19.4. Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex. Internet Explorer, Firefox, Chrome).

19.5. Cookie-urile odată instalate au o durata de existența determinată, rămânând "pasive", în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.

19.6. Un cookie este format din două părți: numele cookie-ului și conținutul / valoarea cookie-ului.

19.7. Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagină de internet asociată web-serverului respectiv.

19.8. Cookie-urile sunt utilizate de prezentul domeniu pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte, după cum urmează:

 • îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării / utilizării acesteia de către utilizatori;
 • furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către MAR-INA PRODPREST, în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
 • anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / produsele accesate;

19.9. Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, S.C. MAR-INA PRODPREST SRL poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.

19.10. Durata de viață a cookie-urilor poate varia în funcție de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:

i. Cookie-uri de sesiune - este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.

ii. Cookie-uri persistente / fixe - este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștergerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

19.11. Anumite secțiuni de conținut de pe pagină de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către MAR-INA PRODPREST, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți.

19.12. Aceste cookie-uri pot proveni de la următorii terți:

 • Google Analytics
 • Facebook Pixel

19.13. În ceea ce privește serviciile externe care plasează cookie-uri (third party) în momentul navigării pe site-ul mar-ina.ro, scopul acestora este de marketing, analiză a traficului sau alte personalizări.

19.14. Domeniul mar-ina.ro folosește etichete pentru remarketing (Remarketing Tag) și coduri de conversie (primite de) trimise la Google AdWords și Web Trends Analytics și sunt colectate cookie-uri din partea terțelor părți.

19.15. Eticheta pentru remarketing Google colectează cookie-uri pentru a afișa anunțuri în website-urile rețelei Google Display și în Google Search. Atunci când Vizitatorii vizitează o pagină a website-ului care conține un remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care îl folosesc este adăugat unei liste pentru remarketing. O lista pentru remarketing este un set de module cookie de utilizator, generate de una sau de mai multe etichete pentru remarketing.

19.16. Google AdWords folosește aceste cookie-uri pentru a afișa anunțuri sponsorizate în website-urile rețelei Google Display și în Google Search Vizitatorilor care au vizitat website-ul mar-ina.ro.

19.17. În cazul în care vizitatorii website-ului MAR-INA PRODPREST nu sunt de acord cu utilizarea modulelor cookie de către Google, aceștia pot dezactiva afișarea anunțurilor prin Managerul preferințelor anunțurilor administrat de Google.

19.18. Partenerii noștri nu vor colecta informații personale cum ar fi nume, adresa de email, adresa poștală sau număr de telefon.

19.19. Vizitatorii website-ului MAR-INA PRODPREST care nu sunt de acord cu utilizarea modulelor cookie de către partenerii noștri de publicitate, pot dezactiva afișarea anunțurilor folosind setările sau plugin-urile oferite de browserul preferat.

19.20. Prin utilizarea / vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:

 • Cookie-uri de performanță a paginii de internet;
 • Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
 • Cookie-uri pentru geotargeting;
 • Cookie-uri de înregistrare;
 • Cookie-uri pentru publicitate;
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

19.21. Cookie-uri de performanță - Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.

19.22. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor - Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat / utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.

19.23. Cookie-uri pentru geotargeting - Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țară de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.

19.24. Cookie-uri pentru înregistrare - Atunci când va înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest fapt. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arată contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagină de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea "păstrează-mă înregistrat", aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.

19.25. Cookie-uri pentru publicitate - Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia și timpul scurs de la momentul vizualizării respectivului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Ele sunt anonime, stocând informații despre contentul vizualizat, nu și despre utilizatori.

19.26. Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.

19.27. Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume. Cu toate acestea, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online - ci doar că această nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.

19.28. Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea "opțiuni" sau în meniul de "preferințe" al browserului dumneavoastră.

19.29. Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:

 • Setări Cookie pentru Google Chrome
 • Setări Cookie pentru Mozilla Firefox
 • Setări Cookie pentru Apple Safari
 • Setări Cookie pentru Microsoft Internet Explorer

19.30. Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet, va rugăm să va adresați la: vanzari@mar-ina.ro.

20. Forță majoră

20.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și / sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat.

20.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la dată producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.